berhenti makan pil perancang

sy berhenti mkn pil perancang awl tahun ni, bulan lepas period dtg mcm biase, tp banyak lebih drpd sebelum2 ni. bulan ni period dtg lewat, normal ke? #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

Pengalaman saya, tak makan pil perancang 2 hari (sbb bermalam di rumah mertua, lupa bawa pil) , darah keluar dlm tempoh suci haid (istihadoh) dan tempoh haid jd panjang. Nak kata normal, tak tahulah. Next month appointment, baru nak tanya nurse effect kepada kitaran haid bila berhenti pil perancang ni.