Sakit bawah perut 20w

Sy baru msuk 20w..kelmarin start sakit celah kelangkang, ni sakit kt bwh perut..sakit sgt mcm sengugut tu..sape pernah kena? Kenapa tu ya..ingt klw tak ok esok bru pi klnik..dh 3 hari sakit bwh perut ni..

6 Balas

Sama…saya pun skrg 20 minggu sakit bawah perut dan mengeras naik ke atas lebih kurang 5 jam sakit mcm tu sy terus pergi ER…dan dr scan baby sihat n active…menurut nurse dan Dr dalam 20 minggu ni rahim kita membesar itu kita rasa ketidak selesaan dlm perut…dan baby daa start nak gerak2…itu sbb kita boleh rasakan gerakan baby sekitar minggu ni…dan Dr bagitau lagi kalau buat kita bimbang dgn kesakitan tu dtg saja p jumpa Dr untuk check Kandungan…

Kalau rasa sakit2 nie better pg hospital je sis.. Bukan apa, kita tak nmpak apa yg terjadi kt dalam tu..atleast kita jumpa yg pakar kita lega sbb dah tau apa yg jd drpd tertanya2 jwpan yg tak pasti..bdn kita berbeza2 jd tak boleh nk samakan situasi kita dgn org lain..

pergi checkup sis , sy haritu 3 ke 4 hari sakit sangat bawah perut , pastu pergi checkup dokter cakap rahim luka calar2 .. nasib baik cepat btindak kalau x taktahu la apa jadi kat kandungan sy . alhamdulillah sekarang dah okay . semoga sis baik2 saja .

Better pg hospital takut kencing kotor/keputihan. Sy masa kandungan 15weeks pernah sakit ari2 rasa mcm sakit segunggut yg sgt2 sakit. 3hari juga tahan pas tu pg hospital doc kata kencing kotor&keputihan lepas makan antibiotics baru ok

hi awk sakit bwh perut tu sakit dekat ari2 ke? sy baru start rasa sakit2 dekat situ. tapi kadang2 je. kandungan nk masuk 23w

Tak berani nak agak2 jawab. Buat pemeriksaan dgn doktor ya