Iud

Hi, sy baru bersalin anak ke 5 dalm 7 bulan yg lepas. Skrg sy pakai perancang iud. Ini nak masuk minggu ke 3 memakai iud... Tp menjak pakai iud saya kerap sakit perut dan darah berpanjangan sampai sekarang. Cumanya x banyak.. Mungkin banyak penut pantyliner je.. Memang normal ke macam tu atau ni petanda iud x sesuai dgn saya?

2 Balas

xsesuai . sy pon mcm tu mse pkai . nt lame2 awk bkn hnye sakit perot tpi sakit kepala juga brterusan . dri pagi smpai magrib sakit kepLa ny . buat krje pon xbole mse tu . batter sis mtk cabut sbb sakit perot n brdarah je sepnjg pkai tu . sy pon asik brdrh . kelua bnyk drh dlm 1 atau 2 ari lps tu sikit sikit2 plak . lps tu ilang tibe2 1ari . esk dtg balik drh ny sikit2 . last sy g klinik tok bkk tu sbb drh da seminggu kelua bnyk . doc scan xd ap pon dn iud trleltk elok . tpi sy brdrh . so doc kata xsesuai . dlm mse yg same upeny sy da trpregnt mse nk bkk iud tu sbb tu drh sy kelua trus bnyk dlm 1minggu tu .

5y ago

xmse sy pkai tak preggy lg . sy trpreggy mse seminggu nk cabut iud tu.

Lebih baik refer klinik secepat mungkin..tak ramai yang th pasal ni.