SOON

Sy baru 31w 6d tp pinggang dgn bawah perut dah start sakit² . Suami duk risau kot kot nak beranak dah . Ade kee yg beranak awal ?

2 Balas

Sakit macam tu biasa bila dah masuk 3rd trimester (7 bulan ke atas) Tapi watch out for tanda2 bersalin: 1. Kontraksi selang 2-5 mins dalam sejam 2. Pecah air ketuban 3. Tanda darah Saya dulu anak 1st lahir seminggu awal dari tarikh edd, 39 w dah pecah air ketuban. Tapi tu sebab saya byk jln (kerja cikgu masa tu) just be on standby kalau ada any of these 3 tanda2, terus ke hospital yea. Good luck!

Eh sama la situasi Kita..hehehe...sy pun dh rs sakit2 belakang ni...so sy byk urut2 belakang la pastu letak bantal bg tinggi n letak bantal dekat belakang bdn utk tampung sakit belakang tu...kalu sakit bawah tu kena byk2 bedrest sama pastu usap2 kt area tu...