Sangkut gdm

Sy baru 18weeks dh sangkut gdm. rasa down jgk la😭😭😭 Mcm mana nk buat ye? #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #firstmom

1 Balas

jgn rasa down mommy. Nt baby pn sad n rasa down juga. releks shj. . sbb bkn mommy sorg yg ada GDM. ada mommy lain siap kne insulin lg. . mommy jaga pmakanan. jgn minum air Manis yg berlebihan. klu blh, pantau bacaan. so snang nk monitor bacaan gula. klu terlebih gula bahaya, klu terkurang gula pn bahaya. . jadi cara Selamat, makan makanan yg sihat mengikut portion piramid makanan