Hai ibu ibu, kalau awal2 kehamilan ni sebaiknya amalkan minum air sejuk atau air panas ya?

Sy baru 11 week. Tiap hari minum air sejuk. Alahan pon tak hilang lagi, kalau minum air panas agak2 kurang tak alahannya? 😅 Ada yg berpengalaman? #firstbaby

1 Balas

Hi sis, 1st trimester ni..minum n makanlah according to selera sis yg sesuai sbb time ni, ramai yg ada alahan..nk selesakan diri dgn morning sickness kan..mcm sy dlu, sy xboleh telan air panas langsung sbb mual..br terbayanh sy dh mual..jd sy mmg teguk air sejuk je..xkisah la jus atau air putih sejuk asalkan sejuk..sbb tu je yg kena dgn tekak..so, sis cuba la apa yg sesuai dgn alahan sis..tp elakkan la air gas, kafein drinks n buah2 yg bahaya utk awal kehamilan mcm nenas muda, buah betik n makanan2 yg mentah..make sure mkn mknn yg masak betul2 ye sis🤗