Hai mommies..baby kurang menendang tp aktif begerak

Sy alami kekeliruan untuk kira tendangan bayi. Usia kandungan sy sudah mencecah 29 minggu. Sy dh perlu mengira tendangan bayi tp masalhnya bila siang hari yg sy perasan baby kurang menendang tp dia suka begerak saja. Tak tau la kalau sy yg kurang alert. Ada sape2 alami situasi mcm sy x? #firstmom

5 Balas

apa2 pergerakan pun kita kira sis, bukan tendangan sahaja.

4mo ago

Betul. Apa2 pergerakkan pun ttp di kira.. Kalau nk ikut tendangan je susah juga sbb sy pun x pasti tendangan atau dia menumbuk 😂