betul ke nenas boleh bantu mudahkan bersalin ?

sy ade tertgk 1 vd tiktok dr . Samhan dan dia ckp kalau nk mudah lahirkan anak bgus makan nenas . Sy dh 38w dan masih tkde tanda tanda nk bersalin tetapi kerap sakit tulang belakang yg teramat dan sakit mencucuk cucuk di bahagian ari ari dan sy kekurangan tido akibat sakit tu . Dh bgitau misi ade sakit sakit tu n misi tlg cekkan jalan tpi tkde bukaan lg . ade tak mom yg penah makan nenas akhir2 pregnancy . pendapat uolls mcm mne ? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

betul ke nenas boleh bantu mudahkan bersalin ?
1 Balas

Masa saya ke kelas antenatal, nurse kata mitos. Boleh jadi ia bagi tekanan pada kandungan. Saya cuba makan nenas, tak on jugak. Kena IOL