Macam nak kekalkan berat baby takmoh naik

Sy 34 week bayi sy 2.59 kilo,sy risau ank terlalu besar dlm perut. Mcm mana taknak bagi naik berat dy ye? Kalu naik skit takpe la, ni dr 1 kilo lebih dah naik 2.59 kilo dh.. risau

4 Balas

mcm berat baby sy jg. sy pn masa check time 34w..anggaran berat 2.5kg..tp kan ni anggaran je tau..selalunya xtepat... doa byk smga baby masa nak lahir nnti anggaran 2.7-3kg cmm tu..

biar jela bby nak mbesar. tak terlalu besar pun mcm tu. kalau besar sgt dr pun suggest bersalin awal. jaga mkn je sis. elakkan mknn manis

saya masa 30w , 1.5kg .. doc cakap kecikk .. minggu depan scan .. nati 34w .. kita tengok naik berapa

10mo ago

cuba minum susu

Awak ada tanya Dr awak tak?