berat baby gdm berapa ye a

hai sy ada gdm 34w berat baby 2.9kg .. biasa kalau bersalin nnt baby boleh smpai berapa kilo ye ? ibu2 berapa kilo ye baby korang ..risau lah doktor asik kata baby sy besar 😭 tkt nk bersalin nnt

1 Balas

Bergantung pada ibu itu sendiri. Jadi setiap ibu mengandung tak sama, awak. Saya bersalin 37 weeks, berat baby 2.4kg. Berat baby memang saya control. Tak boleh lebih 2.5kg. Kalau lebih kena czer. Ini untuk saya la.

1y ago

Saya jaga pemakanan. Fastfood/junkfood memang saya tinggalkan terus. Sugar pun saya cut. Saya amalkan diet suku suku separuh. Ini atas saranan gynae saya.