Berat turun

Sy 21 week tpi berat sy turun dkt 7kg..doktor dgn nurse bising..pdhal sy mkn byk..bantu sy 😔😔 ##mommybuntu

10 Balas

Try mommy minum susu, pastu kerapkan mkn (bukan bykkan mkn) mkn portion mcm biasa. Lebihkan sayur buah. Ubat yg klinik bagi jgn lupa mkn. Eh dah mcm pakar pemakanan dah rasanya ni 🤗🤭

badan xcukup rehat kot..minta bantuan dgn org sekeliling kalau xcukup masa nak makan..kesian puan..salute to all ladies here..semuanya kuat2 belaka

sy pun trun berat mndadak sebelom mngndung berat 57kg skg mngandung 15w berat tinggal 42.1kg shaja

mcm sye makan macam biasa je, tapi berat Naik mendadak 😅asal dtg jmpe nurse msti bising .. hihi

Try makan obimin atau iberet. Sy lepas makan ubat tu terus naik selera makan kerja nak ngunyah ja

Sy 14 week dh start mls dan tak selera makan. Takut nak timbang berat takut makin turun lg

Makan kena lengkap nutri, ada protein, fat, carbs, etc.. makan jumlah terkawal tp kerap..

K la.. Tp risau baby la kan 😅 Daripada sy xmkn byk gemok plk rasa bdn naik mendadak ii

Saya terbalik lak..mkn biasa jee tapi berat badan naik nurse bising gak😅

4y ago

Sy 30w 5d.. 7bln lbih.. Huhuh.. Hormon ke ape xtawlh.. Dri brat sblom preggy smpai skrg 52kg skrg 62kg😂

Sis masih ada alahan ke?