6 weeks pregnant boleh makan durian tak?

Sy #1stimemom jd xtahu sgt apa yg x boleh mkn dan boleh mkn.. Harap mommy2 dekat sini sudi kongsi pengalaman masing2.. Sy terliur tgk durian dgn bau durian.. Tapi saya takut nak makan sbb ad yg kata x elok sebab durian ni panas.. Jd ap pendapat mommy2 semua? #advicepls

1 Balas

Sis boleh tgk dlm aplikasi ni ada button pemakanan & nutrisi. Durian tinggi gula. Tak sure, sbb klau mkn kena tanggung risiko sendiri. Klau berani ambil risiko mknla. Kakak ipar sy dulu mkn durian masa pregnant jadi esoknya lepas dia mkn durian dia dh nk bersalin awal sblm EED, babynya kuning. Mungkin dia mkn byk. Tapi durian mmg panas pun kan.

3y ago

Seram jugak.. Xpe la kalau mcm tu.. Hold dlu la..🤧 Sy ad tgk jgk dlm aplikasi ni mknn2 yg boleh & x boleh mkn.. Tpi sy nk tau jugak pengalaman2 mommy2 semua.. 🤗Terima kasih kongsi sis.. 💖