Susah tdur malam

Sy 18week 5day .. susahnya nk tdur malam .. pusing kiri x kena, pusing kanan pun x selesa .. tdur melentang pula risau sbb takut risiko still birth nauzubillah.. susah betul tdur seriously .. sejam lebih pejam mata tapi x tdur2 jgk .. dah tu jam6 pagi baru menguap n trlelap.. #firstbaby

5 Balas

sama lh, first baby jugak. awk x bole tido telentang tauu bahaya, trimester2 kena tido mngiring seeloknya mngiring kekiri. klau x selesa beli bntal pregnancy bntuk u atau c. sy tido sngatla selesa pkai bntal tu

Saya strt week 14 lagi x selesa, last2 tau dah cara nk tidur nynyak, kena kepit bantal peluk, mngiring ke kiri, tangan kena sndiri letak bawah bntal bri boleh lena,🤭

Sy tdur pun tukar2 posisi dgn bntal pregnant. Tukar position je ke toilet. Sy telentang tggikan kaki n kepala.

1y ago

Terlentang boleh nurse ckp. Tp position kena tggi supya blood circulation lancar. Mcm kita tidur atas kerusi massage tu. Reclining position.

Bawah 22weeks masih panggil miscarriage ya sis, atas 22 weeks baru still birth.

Sama dengan saya 🥹