Positive GBS

Sy 10 weeks tetiba sample doktor amik keluar result positive GBS.. GBS nii boleh hilang x..?? Ada cara x..?? Ada baca jgk utk sitz bath.. tp week ke berapa ye baru selamat utk sitz bath..?? Risau membahayakan kandungan pulak..

1 Balas

Kalau hilang pn doc akan assume kita ada gbs ms bersalin jugak. Awk boleh kurangkan makan manis, makan yogurt asli (tak sedap tp boleh mkn dgn buah2. Doa je supaya baby lahir cukup bulan. Nnt ms bersalin doc on antibiotik insyaAllah baby ok