breastfeeding or formula milk

Susu ibu or susu formula lebih mengenyangkan baby?

7 Balas

Mother milk is the best choice. Susu formula memang akan nampak kan baby kenyang kerana baby tidur dalam waktu yang lama. Susu formula juga ambil masa yang lama untuk dihadamkan. Itu sebab baby akan tidur lama setelah minum susu formula. Susu ibu pula lebih cepat hadam dan baby akan kerap minta. Bagus bila baby kerap menyusu akan menaikkan berat badan baby juga.

Susu ibu sentiasa yang terbaik . Free of charge , kalau baby muntah pun bau tak teruk , tak de masalah sembelit ke apa .

Of course susu ibu mommy. Lebih cepat penghadaman, sesuai untuk perut bayi. Risiko tersedak sangat tipis.

Thanks all 🤗

susu ibu lah..

susu ibu :)

susu ibu