ingin tahu

susu apa ye yg sesuai untuk ibu mengandung? sy skrng bru hamil 5w#pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby

11 Balas

Apa2 susu pun boleh sis, ikut badan juga. Kalau nak kawal gula kena elakkan susu yg manis mcm susu utk ibu mengandung. Sy minum fresh milk jer dari 1st trimester sampai skrg dah nak bersalin, syukur gula dlm darah terkawal.

2y ago

Dutch Lady ataupun Marigold HL sis

sy mnum susu fernleaf family..at 1st try n error dlu sb sblom ni xleh mnum susu..alhamdulillah serasi..nurse KK pn de suggest klu bleh elakkn susu Anmum sb ada gula..if xde GDM okla kot..

saya minum similac mom. KD suggest minum susu biasa je. lepas consult dgn doc tadi dan saya jenis xminum air manis, minum air kosong je. so doc suggest minum susu untuk ibu mengandung

boleh je minum apa2 susu , susu tepung atau susu kotak. sy mse pregnant dlu nurse suggest minum susu fernleaf family tu je bg yg kurang bajet,😅

2y ago

oh ok akk, terima kasih sbb share pendapat 🥰

Saye sekrang consume susu kotak and susu rizqi. Tapi lebihkan susu kotak laa sebab laen sikit dia punye rasee😂😂

try n error sis..sbb lain org lain penerimaan bdan 😄 mcm sy start tahu pregnant sy minum frisomum..rasanye x manis

Sy try susu rizqi okey lah susu kambing Tp tak hanyir tekak pun boleh Terima . Apa2 susu pun rasanya boleh sis

ikut pada keperluan sis. macam saya low hb,saya cari susu yg tinggi zat besi macam Friso mum

Sy try susu HL tk kena dgn tekak tk boleh telan, skrg minum susu dutchlady kotak dgn maez

hai awak ? kita sama dah 5minggu . awak dah pergi scan ke ? 🥰