assalamualaikum

stp kali saya checkup kk nurse bgtahu perut sy tebal. so kdg2 dia xbole agak mana kepala baby dan kaki baby. tp jantung dia apa semua normal. start mgu lepas, sy dh cek kiraan gerakan baby. saya xpasti gerakan kuat baby camne. gerakan slow mcmmana. yg pasti hari2 bergerak. tp nurse kata nk gerakan yg kuat saja. sy pening stp hari nk pastikan ni kuat or tak. sbb mcm nurse kata perut sy tebal😅😅

1 Balas

Macam sy dia gerak kuat atau tak, still sy kira. Sbb dia gerak kan. Nak tggu dia gerak kuat bukan senang. Perut sy pun jenis tebal jugak.

4y ago

Kalau masa scan baby okay, in shaa Allah baby okay je sis. Kalau mcm tak rasa sangat, makan aiskrim atau minum air sejuk manis.