Pernah alami ?

Start rasa 27w sampaila 28w skrg pinggang sebelah kanan sakit nak gerakkan kaki tu sumpah ngilu . Tak slalu rasa sakit . Dah tanya misi , diaorg kata normal 🥲 #ingintahu #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Sciatica tu sis, sy pernah kena. Sis buat senaman yg diajar kat tiktok search je keyword sciatica exercises for pregnancy. Buat sambil duduk. Memang berkesan!

Normal depends fetus lekat belah mana. Rahim kanan or kiri. Sy kiri so kaki, pinggul and pinggang kiri selalu sakit tp buat tak tau je jangna layan

kandungan membesar himpit otot sekeilingnya. Buat senaman kegel, jaga postur dan senam sesuai kehamilan.

Pernah alami, saya banyakkan berjalan…In shaa allah sakit tu makin lama makin berkurang

6mo ago

Sy pun banyak berjalan , sebab kerja . 🥲