minum air kelapa

start berapa minggu boleh minum air kelapa ya?

6 Balas

Saya dari 1st trimester memang tak masuk air putih mesti nak muntah haha. Minum air kelapa dari 1st trimester lagi. Doktor pun cakap tiada masalah Alhamdulillah sekarnag ni dah nak masuk 3rd trimester.

Masa anak pertama Start trimester kedua saya dah start minum tpi jarang masuk 7 bulan baru rajin minum setiap minggu ada syukur berkesan lahir baby bersih,second baby pn sama

1st trimester sampai bila bila bole minum air kelapa. takda apa masalah dgn air kelapa. jgn dengar mitos ye sis. refer doc pakar gynae lg bagus☺️

Saya start minum trimister kedua,kandungan dah 5 bulan,sebab husband takut ada masalah dgn baby kalau minum masa kandungan masih awal

Second trimester. Tp tak boleh minum byak. Secawan ok

masuk trimester ke 2 dan ke 3 boleh minum