Rindu nk pregnant lg tpi ank bru 7 bulan

Spe kt sini mcm sy normal ke rse nk pregnant kedua hahahah. Sbb sy czer ank bru 7 bulan,, rsa nk tgk perut besar balik nthlaa

24 Balas

Normal rasa macamtu. Rindu semua kan time pregnant. Saya pregnant tiada masalah n takde trauma, beautiful journey. Anak now 3y plus tapi takde fikir apa2 nak tambah, masih selesa fokus sorang anything everything dia je ahaha

awal lagi tu ..sy dulu pon rasa mcm tu ...tggu ank da lpas setahun nti ..byk mengucap la nk melayan kerenah dia🤣tapi tu la da terlajak ngndung masa ank first 8 bulan ...skrg hadap la dua2 meragam kdg2 hahaha

Sis kena tunggu anak masuk setahun dan ke atas dulu tengok journey anak macamana n sis kena siap sedia mental n fizikal dari sekarang Saya czer 2x sis… mental kena mantapp

2d ago

Ya, setuju dengan pendapat & pandangan sis! Sebaiknya jarakkan kehamilan anak yang seterusnya seperti yang disarankan oleh KKM (2-3 tahun daripada kehamilan sebelum ini). Anak semakin membesar semakin banyak ragam/ keletah, keupayaan & perlu diberikan lebih perhatian dari segi masa, tenaga & kewangan. Kebiasaannya bila anak mencecah umur 1-2 tahun ke atas lagi banyak tenaga & ragamnya... kadangkala kita orang dewasa yang penat & kehabisan tenaga dahulu...anak still steady boleh ajak bermain hingga tengah malam/ tidak mahu tidur/ dah tidur tapi boleh bangun tengah malam nak berjaga/ bermain...Masya-Allah Tabarakallah 😬😬😬 Semoga semuanya menjadi happy moments for parents & anak... Insya-Allah 🤗🤗🤗 #happyparenting

huhuhu bru 7 bln perut dh okay ke? takut bahaya sbb baru lg. sabar sabar ank pon nk membesar dgn ibu ayah.kecik lg kawan tu . nti ad adik boleh ke nk jaga dua2 tu takut meroyan je ntti

saya ank 1thn 10bulan (czer) lekat yg nombor 2 .. sekarang pregt dah masuk 4 bulan alhmdulillah rezki 🥰 ,pape pun sis tggu dulu anak 2 tahun kesian dia sis kecik lagi tu

kuat nya mommy.. dah check positif? kalau positif alhamdulillah mommy.. keep going.. insyaallah rezeki tu.. think positive..💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

Sama sis, anak saya 7bln jgk, mmg teringin rasa nk pregnant lagi. Cuma bila teringat sakit nya contraction tu, terus abaikan angan2 haha

anak saya bru setahun, dah rasa tobat nak tambah lagii 🤣🤣 tggu la dulu 4 5tahun kut

haha sama. kadang rindu nak pregnant, rasa nak bersalin lagi sekali. anak baru 3 bulan 😂

awk mmng rare la..😂..sllu dngr org xnk mgandung lg da..

3d ago

Orang yg suka ramai anak, memang fikir mcm tu.