Tolong kasi tau apa ni tulis

Sorry tulisan tu x pandai baca tapi ingin Nak tahu apa masalah saya #bantusharing #pleasehelp

Tolong kasi tau apa ni tulis
19 Balas

berdasarkan pengalaman kalau tulisan guna pen merah tu maksudnya ada la yang tak kena. contoh macam dekat gambar yang sis share tu berkaitan HB maybe rendah kurang dari 11. So kena alert bab HB tu. yang lain tu maaf saya pun tak faham nak jelaskan. Biasa la tulisan nurse & doktor ni sesetengah masih boleh dibaca, kadang tengok jela mampu 😁. kalau ragu ragu cuba call klinik dorang kan ada 1 salinan. maybe dorang boleh rujuk buku pada simpanan di klinik & jelaskan dekat sis.

2y ago

kan. saya pun tau sebab hb rendah memang dekat buku tulis pen merah. kalau tulis pen biru tu biasanya nurse atau doktor cuma jelaskan ja untuk pengetahuan

yang saya tahu la apa yang tulis selalunya apa yang nurse cakap kat ibu....contoh Hb low atau berat turun atau berat naik....mcm kita buat report....Sb nti bila jmp doc....doc akan baca apa yg nurse tulis pastu Dya akan tny kita balik.....yang tu la Sy taw....maaf la Klau Sy silap....

X boleh baca apa nurse awak nie tulis 😅 sy pun selalu lpas check up akan check balik apa yg nurse tulis kt dlm buku nie. Tp so far tulisan nurse sy boleh di fahami.😁 Apa yg nurse tulis dlm nie biasa nye nurse dah explain masa kita jumpa diorg.

sakit kepala bila baca tulisannya 🤣 Sy pn tk phm nurse tulis apa tp Sy Tanya balik. Sy pn kdg2 geram. doc lpas scan tulis2 pastu tk bgtau pn apa2 kat kita. Sy yg akan Tanya balik. size baby ok ke...air ketuban cukup ke . bahahah tpkse ringankan mulut

Pen biru tu awk xperlu rsau. Tu kira mcam misi dah consultan dgan awak.. Doc je fham baca bahasa tu😅 yg merah tu awak kena alert, darah xboleh rendah bwah 11.. Bacaan 11 tu atas border je. Klu bacaan 9 tekanan darah awk xcantik.

HB < 11 saja yang saya faham. Perempuan mengandung HB kena at least 11. Biasanya yang merah saja ada problem. Cuba makan maltofer atau supplement lain yang ada zat besi. Yang biru, next checkup tanya la nurse atau doktor.

kk tmpt sya dh guna sistem bru..jdi semua kaedah tmpal n type dlm komputer..jdi snang nak baca..klau dh tnya pun still lupa..boleh jaa google..heheheh

Saya Ada tanya nurse dia cuma cakap hb tu rendah x terang ini semua maksudnya Yg lain 1-4 tu x terang kasi saya

2y ago

kalau hb low, segala the kopi, Milo, teh nescafe atau coklat kena elakkan..

Next time tolong tanya nurse ya. Ini penting untuk Puan & kandungan. Saya cuma faham disini hb Puan rendah (tulisan pen merah).

rasanya ni orang yang sama selalu comment negative kat post orang, tengok cara tulis mmg sama lepastu ada 3 titik. report je