Confused pasal kira gerakan baby #firstbaby #jgnmarahpls

Hi, sorry tanya soalan yg rasanya too common tapi saya ada kekeliruan pasal kiraan baby gerak ni. Klinik swasta yang saya pergi ni kata kiraan kuat atau lembut pun dikira, dan kalau dalam 1 masa tu baby gerak 3 kali pun terus kira sebagai 3 gerakan. Tapi saya baca kalau cara KK macam lain pula. #advicepls tak pasti dah yg mana satu betul. Sbb kalau ikut logik doktor swasta tu, dlm 12 jam sekejap jela dah boleh habis kira baby kick so apa function buat gap 12 jam tu kan. Contoh: 9.15am baby kick 4 kali - 2 kuat 2 lembut 9.24am baby kick 6 kali - 3 kuat 3 lembut = dah cukup 10 kick klu ikut logik doktor swasta tu 😅

5 Balas

Saya selalu lengkap 10gerakan pukul 7 lebih,paling awal pun 6petang.Sebab Saya Kira ikut gerakan yang kuat dalam masa sejam