37weeks pregnant- due 21/12/23

Hi sorry kalau gambar menjijikkan, nak tanya saya dah nak kena ready nak bersalin ke ? Tak ada sakit perut, tak ada rasa yg aneh2 buat masa ni.#firsttimemom #advicepls #firstmom #firstbaby #ingintahu

37weeks pregnant- due 21/12/23
8 Balas

betul kena ready ni , tu salah satu tanda . saya 1st preggy air ketuban pecah dulu 2nd , lebih kurang cam ni. skrg 31w preggy no3 ,taktahu la apa tandanya nanti huhu .

6mo ago

Dah seminggu lepas, tapi baby masih aktif dalam perut. Tak ada contraction tak ada leaking. Seronok sgt agak nya baby dalam perut dapat makan macam2

wa due date kita sama 21/12/23 .aah tu salah satu tanda nk bersalin jadi kena prgi hospital.. semoga dipermudahkan urusan bersalin ya aamin..

Due kita same sis , tp sy belum keluar ap 2 tanda .. semoga dipermudahkan urusan sis n bby . Selamat semuanya

6mo ago

Aamiin, insyaAllah. Semoga yg baik2 untuk awak juga. Baby saja ni usik mama dia, nak bg mama dia gelabah. Sebab selama ni mcm relax sgt 🤣. Baby tak masuk laluan lagi, jadi saya masih boleh masuk fasa bertenang semula 🙈

ye btl Tu puan... boleh dah pergi hospital...

6mo ago

Wad bersalin

due kita sama sis...semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti

6mo ago

Aamiin aamiinn. Semoga doa baik2 kembali pada awak semula

Yes kena ready. Ni tanda bersalin sis

6mo ago

Hi, haaa tu lahhh. Saya dah pi klinik tadi ptg, siap scan apa semua, alhamdulillah tak ada leaking baby semua okay. Baby masih happy duduk dalam perut. Kepala mmg dah dekat bawah, tapi belum masuk laluan dia lagi. Doc ckp baby masih berseronok berenang2 dalam perut 🫣

ni bloody show. macam mana doc dah check bukaan belum?

6mo ago

Tak ada check bukaan pun, sbb tak ada rasa any contraction. Air ketuban semua okay, tak ada leaking, baby mmg kat bawah tapi belum masuk laluan dia lagi doc ckp. Sempat last appointment kk rasanya 5/12 ni sebelum meletup. Skrg pun keputihan apa semua tak ada dah.

ni tanda2 mo brslin ni sis...