Gugur Ke?

Sorry gambar kotor sikit. Saya nak tanya, klau keluar macam ni kira gugur ke? Atau kena tunggu ketulan besar? Perut sakit, pinggang sakit. Kandungan 6w. Baby 1st

Gugur Ke?
21 Balas

Sma ngn st lalui skrg mula skit n cair je da msuk 3 hri ni makin bnyk n pekat ade ketul cm tu 2 3 kali da arini kluar risau sgt smlm xde ketul lgi masa g hos arini ade plk was ii nk g hos sbb smlm dy soh tgu law bnyk bru dtg

tu darah beku sis.. better gi hospital la.. diorang kan cek jalan kalau jalan terbuka maknanya sis kguguran la tu.. tnda2 nak gugur sakit pinggang sakit di ari2.. gi hospital ye.. insha allah semuanya dipermudahkan

Saya pun masa 8weeks lagi besar ketul dia keluar. Pergi hosp scan baby ok and heartbeat masih ada. Kalau awak rasa was2 better pergi jumpa doc. Tunjuk darah tu kat doc. Dorang akan check untuk awak.

ni bukan ketulan baby gugur. sebab ketulan tu ada kantung warna putih macam isi ikan. tapi ketulan macam ni agak bahaya juga. perlu check dengan doc untuk pastikan baby masih okay atau tidak.

Bukan ni... Tapi biasanya kalau darah fresh mcm ni kena hati2 prgerakan ibu... If ketulan darah saiz mcm saiz anggur tu yer perlu segera jumpa doktor... Take care ya

Refer hspital sis...sys masa 12week...lagi byk dri sis...alhamdulillah...skrg menunggu hri je ...4.9 admit......5.9 ceazer..baby no3😊

sy kgguran thn 2017,kluar bsar mcm perut ikn tu... pastu sketul drh beku, kluar yg nie x skit dh.. g cek, kluar lengkap dh doc kata..

Tanda awal nak gugur tu...lbih baik trus g hspital...sya dlu time gugur,mula2 keluar mcm tu la...after 3day bru keluar ketulan besar

Perlu jumpa doktor dengan segera untuk kepastian...doktor akan bg ubat duphaston utk kuatkan Rahim...

Rsa nye gugur sis..sbb sy 6week dlu kluar mcm tu lah..pegi klnk doc ckp dh gugur..😥