Air gula 14w

Sorry first mum. Air gula ni mmg kena minum ke ? Cane nak elak samgkut?

4 Balas

sya last week kene minum air gula....apa yg sya buat....last sblm tido mlm tu jam 12...sbb lps jam tu kene puasa...sya buat air panas + perahan air lemon suku gelas...pg tu minum air gula...kmdn doc bg result...semuanya ok clear....alhamdulillah...sblm2 ni sya mmg gdm time mengandung..mngandung kali ni alhmdulillah ..result cantik

xde kaitan wak.. sangkut ke tak.. kena minum air gula sbb nak tau paras gula dalam darah kita tuk ksihatan baby.. sya nomal msa xmgandung gula normal je.. tp time mgandung sya pelik kncing sya kuning gila dan bru tau masa minum air gula tu gula sy tggi.. btw kurang2 minum manis.. nnti akn ade docter bagi nasihat kalau sgkut

mmg kena minum kalau 1. umur > 25tahun 2. ada keturunan kencing manis 3. berat naik mendadak takde tips sis. jaga makan mcm biasa, elak benda2 manis. kalau mmg takde gdm, takkan sangkut. kadang2 gdm ni sebab hormon, tak semestinya sebab makan manis

6mo ago

Tq shareee sis