Hi mommies.. salah ke kita bertanya benda pelik2 sampai kena kecam?

Sometimes kebnykan #firstmom #ingintahu mcm mana menjalani kehidupan sbg #firstmom agak bnyk juga mommies berjawab agak kurang senang.. dah lah tgh pregnant lepas tu baca comments -ve pula 🥲 amat menyedihkan.. jawab dgn baik walaupun soalan pelik ataupun tak masok akal.. bagi support and bagilah tunjuk ajar ☺️

12 Balas

Dua pandangan yang berbeza and masing² ada pros and cons. Kalau mommy tanya soalan pelik² then ada orang jawab "macam ni pun nak kena tanya ke? Tak buat research ke? Tak bolehlah nak jadikan first mom sebagai alasan..." side yang sokong ayat camni akan fikir cuba amik positif, jangan baca nada negatif. Kalau amik negatif memang jadi negatif lah.. While yang jawab soalan walaupun soalan tu remeh, side ni pulak akan fikir "takpelah dia taktahu.. kita jawab jelah..." Basically penerimaan orang lain lain. Nak cakap salah satu ni salah pun tak boleh jugak. Conclusion, awak just baca mana yang puaskan hati awak je. Kalau ada yang cara jawab kurang memuaskan, takyah amik. Bahagia ni kita yang tentukan cara kita. Okay? ❤️