Bahagian puting pedih

Soalan saya, normalkah mommy2 yang hamil 28 weeks ke atas akan mengalami pedih puting payudara dan sakit kedua-dua belah payu dara? Seperti situasi saya yg hampir 30 weeks, mengalaminya terutama ketika bahagian puting terkena peluh. Ya, sejak hamil ini sentiasa berasa panas dan berpeluh badan ini.

1 Balas

semasa Hamil,payudara akan membesar kerana proses penghasilan susu...Dan utk sesetengah orang,akan merasa sakit...utk bhgn puting,mgkin puting tu terlalu kering Dan merekah...biasa kan cuci bhgn puting semasa Mandi... InsyaAllah,akan ok