Ubat untk jatuhkan haid

Hello smuanya.. Nak tnya ada tak sape2 yg pernah consume ubat jatuh haid kat sini? Nak tnya lepas consume tu agak2 dlm brape hari akan dtg haid? Sbb doc bgi ubat jatuh haid, dah consume dlm 5 hari belum dtg haid lgi.

5 Balas

Sy pernah ambik ubat turun darah untuk 5hari tapi sempat makan 2 hari je pastu stop sbb tak tahan side effect dia. selang 6 hari terus turun darah haid mcm biasa. Tapi doc ada inform yg ubat ni tergantung badan masing2, ada badan cepat bertindak balas baru makan sebiji ubat esoknya dah turun, kadang ada yg lambat mcm sy dekat seminggu baru turun

10mo ago

Sy buat appointment scan rahim kat klinik swasta, pastu terus minta ubat turun period

bergantung pada badan kita sis. dlu saya pernah juga lah. 10 hri baru dtg haid🤗🤗 . sekarang alhamdulillah mengandung 8week 3 day. . haid tak teratur, tpi dgn izinnya Allah. dpt juga mengandung 🤰.

1y ago

Alhamdulillah, tahniah atas pregnancy sis. Seronok dgr org lain pregnant.

bergantung pada badan jgk

1y ago

Thank you😊

seminggu jgk

depends pd badan