Gerakan baby

Hi smua.. Sye bru umur 23 dan preggy anak 1st. Skrg nak msuk 5 bulan. Tapi baby tak banyak gerak. Normal ke tu? Perut pun tk nmpak Sgt mcm ada baby. Tapi bile berjalan dh mula payah 😂#firstbaby #firstmom

3 Balas

Normal, gerakan start detect 20w keatas bergantung pd bdn ibu..ada yg cepat ada yg lewat. Selagi masa checkup dktr kata bby ok, xperlu risau. Smpai masa, ibu akn perasan sndri. Perut mula nampak bila cecah 30w keatas. Masa tu baru segalanya serba xkena ☺️

Sy 13w-14w dah rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin. Depends dgn bdn sendiri

2y ago

Itulah, depends dgn badan masing2.

Normal sis