Datang bulan semasa mengambil pil perancang

Hi smua. Nk tnya, sy ada baki 5 hari lg utk hbskan pil, tp sudah ada tanda2 nk period, so sy patut teruskan makan pil atau tidak? First time makan pil perancang.

2 Balas

Hi, saya pun baru je nak consume pil perancang untuk stabil kan hormon saya. saya ade pcos. doktor cakap even period pun still kena makan ubat tu sampai habis selama 21 hari dan hari ke 22 sampai 28 kena stop makan. lepastu hari ke 29 sambung balik selama 21 hari. harap membantu :)

1y ago

betul.

Hbskn terus sis wlaupun ad tnda2 period tu. Selalunya bila mkn ocp ni light bleeding n less cramping brgntung pd jnis pill yg sis dapat.

1y ago

Sis tau tak, kalau kita nak tukar pil perancang mcm mana? Hbskan dulu pil yg lama, atau direct makan je pil yg baru tu?