Susu bersama nana

Smlm sy bengkak susu 21/9..hari ne bila cuci nipple sy urut2 sekali, susu keluar sekali dgn cecair kuning (seakan nana) ..jdi susu ne tak boleh df baby ker?tak sempat nk ke klinik sbb pg ptg kerja, malam pulak ade org singgah rumah. #bantusharing #mommybuntu #1stimemom

2 Balas

maaf puan..sy kurang pasti ttg ini..tp soalan sy..puan btl2 knpem ke ia nanah?? jika nanah better puan pergi klnik or hsptl asap utk dptkan rawatan. bhaya kalau jadi nanah... means ada infection inside perlu dptkn rawatan..biasa mcmtu yg misi kata bengkak ketul perlu di operate jika lepas tuam msih tidak surut dan memudaratkan ..mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPsupermoms

4y ago

Confrim nanah puan..tak perlu sbb masih belum bengkak merah lg..alhamdulillah cepat sembuh sbb ade makan ubat yg doc bg..

baby dah hari keberapa? klau masih dalam hari, cecair pekat kuning tu mungkin colostrum, sangat bagus utk baby. Mengandungi lagi banyak nutrient utk baby compare dgn susu. tapi lama2 nnti baru kluar susu betul yg warna putih.

4y ago

Baby dh masuk setahun..dn sy epmom, so mmg akan sentiasa pump di offce & df di rumah..