39minggu..false contraction ke..

Smlm checkup doc check laluan dh nipis..lps je check dh start perut memulas2…sampai pagi ni pon still rse..dh buang air besar, then mcm datang semula memulas2 tu..contraction ke ek? Ank sebelum ni induce, dh gap 4y..jd x sure la betul ke contraction atau sbb salah makan ke apa..xde keluar tanda apa, cuma perut rse x sedap memulas2..

1 Balas

kalau ikut pengalaman sy nak bersalin 3 anak sebelum ni,sakit contraction nak bersalin tu memang kerap,bukan mcm braxton hicks pandai hilang sakitnya. bila sakit dr perut bawa ke belakang dan berulang-ulang,lepas tu rasa mcm nak berak,sakit menyerang makin kerap,memang itu lah petanda nak bersalin. sampai hosp memang dah ada bukaan. sakitnya sampai bergegar 1 badan,tak boleh tahan

12mo ago

tahniah sis. selamat berpantang🥰🥰