Pregnancy Test +ve

Alhamdulillah almost 2 yrs TTC, dapat jugak rezeki tengok double line 😭🤲🏻 Last period 8/8 tapi cycle day panjang almost 50 days baru dapat tengok upt +ve terang. Kalau macam cycle day panjang susah tak nak kira due date ? Btw dah boleh scan nak confirm pregnancy ke tak ya ? 🥹

Pregnancy Test +ve
16 Balas

lebih baik sis jumpe jer doktor.. saya pun macan awak tak tahu bila last period.. awak cakap jer tak pasti.. macam saya.. saya memng tak pasti bila last sebab saya punya period tak cantik.. kadang ada kadang tak ada berbulan².. memng payah.. saya pregnant pun saya tak tahu.. balik cuti mak tegur.. macam lain mak cakap berisi ke😂😂.. saya cakap tak tahu.. last saya test memng double line.. saya buat chik up bagitahu jer nurse cakap tak pasti bila.. nanti doktor dapat tahu juga bila due.. bila mereka scan.. memng kena 2 kali scan lah sebab dia nk pastikan date sama ke tidak.. dalam 2 kali juga lah scan.. dia akan bagi tempoh 2 minggu

20h ago

lepas ni download app rekod period puan. tak payah ingat dia tolong ingat utk kita.

Kalau sy, sy tgu 9-12w baru g scan. Agak2 je. Sbb masa 1st pregnancy pengalaman tak best, doktor ckp kantung takde isi mungkin tak jd. Drp sy terasa kecewa disebabkan doktor2 yg tak bertapis mulut ni sy decide mcm tu. Selagi takde rs sakit bleeding ke apa selagi tu sy bersenang hati je dgn pengetahuan upt sy +ve. Sy jenis yg setahun 10 ke 11 kali je period, mmg ada tempoh yg dua bulan skli baru period.

sy cycle panjang yg tak tetap, bln ni 33 next 50 next 80, dah checkup 2tahun semua normal. sy kahwin terus pjj 4m, pregnant 2w lepas habis pjj tp tahu pregnant masa kandungan dah 12w, edd ikut lmp sy sgt tak valid so 3x repeat scans sbb nk tetapkan edd.. tu puan nak scan swasta skrg pn no hal.. terus call kk pun takpe.

Alhamdulillah tahniah🥰nurse kk akan mintk hari pertama period and dorang akan kira berapa weeks. Sya first period 4.8 last 7.8 cek upt memng terang mcm sis😊 sya bgi tahu nurse kk untuk bukak buku,diaa mntk hri pertama & last period . Dia kira2 dh 6minggu 2hari 2bulan lebih dh skrng. Dah boleh scan dh awak ❤️ semoga awak&baby sihat selalu🤲🏻❤️

alamak sis yg tuu kena tnya pakar terus, sbb cycle saya 33days pun doc kata ada problem sbb panjang sgtt .. tp berdasarkan upt nii mmg clear sgt double line, Mgkin dah lebih 6w 🥰

doktor bukan tgok pada last period , dia tgok pada first period kita . mcm saya pregnant mase tu doktor tanya first period bila . sbb klau last period dorg ssh nak kira bape week . mcm tu laa

3h ago

dia tgk last period tp hari pertama. tu maksud last period

g je scan. nama scan dia scan awal kehamilan. scan utk confirm pregnancy. nt doc akn bgtau ada kantung ke x. kdg2 x nmpk, doc akn suh repeat scan je nt. sy fhm rasa esaited tu. so g je scan

Alhamdulillah tahniah sis...🥰sy Pon TTC 2tahun Masih menanti jugak insha'Allah hrp Ada rezeki mcm ni jugak...semoga Allah permudahkan segala urusan sis Dan baby...🥰

Nmpk terang sgt dh tu rsanya boleh scan insyaallah nmpk dh.. utk due date boleh je kira ikut tumbesaran baby cuma rsanya kna byk kali followup juga utk confirmkn due date

Alhamdulillah tahniah, saya ttc 2 tahun, sekarang dah 18 weeks. period pon x teratur. banyak kali scan nak tentukan edd