39w still tak ada tanda2 bersalin

Hi, assalamualaikum. Due saya 31/12 ni tapi still menunggu tanda untuk bersalin 🥹 ada tak mummies dekat sini yg lebih kurang sama due dgn saya tapi tak bersalin lagi? Macam2 usaha dah ni buat. Exercise, segala petua makan, bersama suami semua dah buat tapi masih tak ada apa2. Saya cuma risau sebab saya dah start cuti maternity leave since 38week. Risau buang cuti banyak2 sangat kalau baby overdue 🥹

5 Balas

Due 31/12 hadir...misi tmpt saya bg tempoh 7hari kalau baby masih taknak kluar 31hb ...31/12-5/1 saya kena pergi kd utk pantau jantung baby,6/1 kena direct pergi PAC then 7/1 kena serah diri sbb dah overdue...tanda² masih blm ad tp kerap sakit perut nk membuang je.Saya ad baca kt tiktok ad yg ckp sakit perut membuang pon boleh jd tanda nk bersalin jugak saya jd keliru 😕#firstmom

6mo ago

kita sama

kita sama sis . due pn sama 31/12 . kalau belum bersalin , doc suru serah diri ja 31/12 tu . semua dah buat , makan nenas sgala mcm , bsama dgn suami , sy ni sorang yg penjalan dr trimister ptama lg kuat jalan smpai menunggu hri pn masi bejalan lg hahaha tp yela bby masi sronok dkat dalam . buat la mcm mnaa pn kalau dia blm nak keluar tkbleh nk buat apa dah sis .

6mo ago

Aamiin yra . semoga dpermudahkan

saya due 30/12 nii, sama la tak ada tanda..duk berjalan, exercise bkan sakit nak beranak, jdi lain..hahaha..apa pun esok dh kna serah sdiri dan 30 kena beranak ..semoga dipermudahkan

6mo ago

sya pon due 30/12.. takda tanda lagi.. bukaan pon takdak lagi.. 2/1 kena serah diri

Saya as HR dah biasa tgk staff cuti awal last2 overdue. 3 weeks terbuang gitu, kena naik awal pulak tu nanti. Bertabah lah mummy. Moga cepat bersalin

sy due 30hb 12..Belum bersalin lg