Potong kuku baby

Asalamualaikum saya nk tumpg tnya bayi umur brpa bulan bolh memotong kuku yea?… sbb klau awal lgi org tua ckp kku bby msih lembut lgi… umur brpa bln yea sesuai untk potong kku?…

4 Balas

Usia anak sy kurang dari seminggu sy dah potong kuku dia. Pjg sgt dah sampai tercalar muka. Sy tak pakaikan mitten sbb dia jaundice dok bawah lampu.

Seingat sy baby kurang dari sebulan sy da potong..baby sy xsuka pakai mitten. Jadi mmg kena potong kuku dia..klaau x bercalar mukanya..

dlm pantang sy ptng je.sbb baby x pakai mitten.beli pengepit kuku yg baby tu.kepit la slow² time die tgh menyusu.

dlm pantang dah potong..sbb lepas 2 mnggu tu wktu siang bb dah xpkai mitten.bb awk pakai mitten lg ke.. umo brp

10mo ago

Ok tq