Hello guyss

Minggu depan kena minum air gula, cuba share sikit pengalaman. Kitonyo takuttt🥺

8 Balas

baru minum semalam uhuhu. dapat air gula perisa oren. saya yang memang suka manis pun terseksa minum 😅 dia punya manis tu pekat dan artificial sangat, melekat kat tekak rasa dia. lepas minum nurse bagi rehat di bilik menyusu. memang layan mual je sepanjang2 tu. bawa essential oil peppermint untuk bau bantu hilang loya. kalau ada minyak angin mungkin lagi berkesan. kalau mual teruk sangat, teguk air kosong sikit. lepas ambil darah kali kedua, terus saya makan roti. memang bawa bekal sesiap sebab tahu buat loya benda tu. tapi lepas habis makan pun rasa oren tu masih lekat kat tekak. tunggu suami pickup, balik rumah, makan jeruk baru hilang rasa oren tu. tidur sekejap baru hilang mual. nanti kena minum air gula lagi sekali, nak bawa bekal jeruk masam siap2, habis je ambil darah kali kedua, terus kemam.

8mo ago

ohhh baik baik, thanks yaa❤️❤️

sy bru je lepas minum air gula pagi td..sy 11 weeks..sy beli kat farmasi yg jenama barikel perisa tembikai susu..alhamdulillah..elok je sy minum..xda rasa mual ke nk muntah ke..elok je boleh hbskan skali gus mcm tu je..sy amalkan tips dr nurse yg jaga sy..dia yg bgtau better beli yg kat farmasi yg ada perisa..nurse ckap masukkan dalam peti dlu bgi sejuk..esok bawak g KK minum dalam keadaan sejuk..lepas minum..ada rasa pening skit..tp xda rasa mual..sy siap boleh brjalan p cek gigi kat klinik gigi sementara tnggu ambik darah kali ke dua..sy xda berkumur atau minum air selama dua jam menunggu lepas minum air gula tu..doakan result sy nanti xda yg sangkut..amin..good luck sis..

8mo ago

alhamdulillah..dapat nurse yg baik2..sy doakan sis pun dipermudahkan urusan..sis boleh cuba try beli dlu kat farmasi..then bwak masa hr nk minum tu..cuba minta izin dgn nurse kat bilik minum air gula tu..boleh tak sis nak minum yg sis da beli tu..

Sy dua minggu lepas minum gula...tkot jugak...takot dpt air gula yg Ori tu hahaha...nasib Sy dapat yg perisa oren...sekali teguk je...jgn minum siket2 ...sekali jalan je minum...pekat betul rasa kt tekak...pastu blik rumah pening2...tiga hari dpt risult sangkut kencing manis🤣dh sebulan dua kali g kk...cek kencing Manis...selalu nurst suruh stop makan pukol 10mlm klau nk minum air gula...seeloknya pukol 8 tu stop lh mkn...klau tk mmg naik gula dlm badan..

8mo ago

ooh macamtu, pulak dah jadi kencing manis😂 terima kasih lah tips tu stop makan awal😆

Alhamdulillah dh mnum 15hb minggu ke 11..beli air gula dkt farmasi perisa strawberry..nurse bg je mnum yg tu...so far xde lh mnis sgt..x lekat dkt tekak pon...dlm msa dua minit dh hbs mnum...jgn stop..truskn je mnum...klu letak dlm peti lg best..rasa dia mcm air gas je mnisnya...nnti repeat mnum kali kedua nk beli perisa yg sama.. alhamdulillah xde muntah n sepanjang dua jam tu x mnum langsung i masak

8mo ago

KK saya haritu perisa oren. sebelum ni minum perisa asli rasanya tak ingat dah dah 2+ tahun. tapi rasanya yang dulu okay lagi dari yang oren ni 🥹 rasa dia artificial sangat tu yang buat mual

Try beli barikel perisa oren. Mlm sblm minum air gula tu sejukkan dlm peti. Next day lps ambik darah pertama, trus minum air gula tu. Sedap rasa mcm f&n oren. Lps minum hbs blh kumur mulut. Tp hr tu sy minum air mineral sbb nurse suruh minum air. 😂 Blh ready mnyk angin in case rasa mual & pening.

8mo ago

nurse saya bebel bila dengar saya kata nak buat sendiri. tak bagi dia...dia suruh buat dengan dia jugak🥹

tips dia kalau boleh minumlah yg tgh suam tapi kalau dpt yg dah sejuk redha jelah.. lg 1 tips jgn minum sket²...minum seteguk terus ...ooo...lg 1 pg² jgn minum air ..bia mmg btl² haus...semoga berjaya

8mo ago

first time dengar tips jangan minum air dulu haha. boleh cuba ni next time. thank you 🌹

takde apa pun nk ditakutkan. dh minum 2kali (15w, 25w) alhamdulillah result cantik dua2. 1st dpt air gula oren, 2nd dpt original. lebih kurang je rasa dia.

8mo ago

huhh😮‍💨 semoga berhasil🥹

dah minum 14/11/23. boleh Tahan la air gula mmg manis. Hbs amek darah Kali ke 2 terus muntah. HRP xsngkut la

8mo ago

sy mmg ada Alahan muntah2.. xmakan nasi. xboleh bau hanyir ikan Ayam mentah