TAKUT NAK BERSALIN

DUE 1/10 rasa takut nak bersalin..macam mana nak hilangkn rasa takut sangat ni 😢#firstmom #pleasehelp

1 Balas

fikirkan yg baik2 ja sis. mesti excited kan nak peluk baby sendiri. banyak² zikir,istighfar. sy 3 anak ni pun setiap kali nak bersalin mesti rasa takut walaupun dah ada pengalaman sebelum ni. tp takut mcm mana pun bila sampai masa nak bersalin nanti,hilang semua rasa takut tu. dlm fikiran nak cepat² keluarkan baby sebab contraction sakit sgt². masa pregnant sy takut jika ada masalah kena emergency czer. tp bila masa nak bersalin bukaan belum full lg,sy sampai nak minta czer dgn Dr. nasib baik sy tak cakap lg dgn Dr,baby dah keluar

11mo ago

terima ksih sis btol sis rsa tkot brdbar 🥺🥺🥺..bru² ni kna seluk sbb pegi hsptl skit prut..tpi cntrtion plsu ja..kena seluk skit jdi tkot 😭🥺