Berat naik mendadak

Pelik lah 18/7 berat 55.2kg , 21/7 berat dah 56.2kg - cepat betul ya naik? 😅😅🤣 saya makan 3x sehari je .. sarapan lunch malam sebelum jam 8 . jarang snacking lepas 8 malam . sebelum ni oke je , takde masalah pun . skrg saya dah 37w 2D . btw bfr preggy saya berat 43kg . Ada momy yg lain nk share pengalaman atau ade situasi mcm saya tak? #beratnaik #firstmom #37mimggu #ingintahu

7 Balas

Sy before pregnant 46kg.. skrg 37weeks 65kg.. sy xde masalah gdm ke ape hb pn semua okey.. baby pn sihat je.. just time pregnant mmg cpt naik berat.. kalau nurse ckp eh berat naik byk.. sy gelak je xpn sy jujur yg sy mkn burger 2 bijik skaligus.. tu je yg sy selera.. 😅 nurse ok je.. tp sy dh mls nk pk pasal berat naik lgpn dh nk bersalin.. 😁 nt dh bersalin turun la balik.. hehe

I sebelum mengandung berat 60kg skrg dah 36week berat naik sampai 88kg😂😂😂 nampak muka pon tembam lain macam🤣tapi nurse tempat saya tak cakap ape ape pon.tapi bagi i berat you still okay lagi

10mo ago

nurse saya bebel suruh controll makan , sedih betul . nak makan pun pikir 2x jugak 😅 punya lah risau naik lg berat

Sya sblm preggy 85kg... 35week 96.7kg 🤣🤣... Tpi naik x bnyk sejak 28week.. Setiap bulan naik 1.5kg je 😅.. Baby 35week bru 2.4kg 😄

9mo ago

Adududu..makin lama makin pening pikir kan?saya baru ni minum air gula utk kali ke3 sis..dia masih xpuas hati ya berat naik😂

mcm sy pulak timbang kt kk lain. kt hospital lain.. 😅 jd sy tau bukan berat sy problem.. penimbang dorg problem.. 🤭

Sya pun bfr preg 43kg dah preggy ni naik mendadak 37weeks 64kg 😂😂😂

10mo ago

nurse ade bising tak? ade sangkut apa apa tak? gdm ke ?

before pregnant 48kg skrg 63kg 😁35weeks

bertabah la sis

10mo ago

nak makan jadi takutt rase , cepat betul naik