First baby

Boleh tak momies dkt sini list barang nak beli apa . saya buntu nak beli apa 😂#firstbaby

1 Balas

BARANG BABY ❤️BAJU BABY🤰🏻 1. 5 helai baju baby lengan panjang ✅ 3. 14 helai baju lengan pendek ✅ 5. 12 helai seluar panjang ✅ 7. 4 helai seluar pendek ✅ 9. 10 helai barut baby ✅ 11. 3 helai rompers ✅ 13. 10 pasang mittens and booties✅ 14. 7 helai topi kepala✅ 15. kain bedung ✅ 16. bag baby ✅ 17. ❤️DIAPERING❤️ 2. Pampers @ lampin pakai buang ✅ 4. Tisu basah ✅ 5. Changing mat✅ 7. Detergent ✅ 8. Nappy krim / balm ✅ ❤️BABY CARE/MANDIAN❤️ 1. Sabun mandi✅ 2. Shampu bayi✅ 3. Bedak bayi✅ 4. Baby lotion✅ 5. Minyak bayi ✅ 6. Tab mandian bayi 7. Tuala mandi ✅ 8. Krim nappy rush / balm ✅ 9. Vicks 10. Gunting kecil  11. Pemotong kuku ✅ 12. Nasal aspirator 13. Termometer 14.kapas putih baby✅ ❤️PENYUSUAN ❤️ 1. Botol susu ✅ 2. Puting 3. Berus pembersih botol✅  4. Cecair pencuci botol susu khas untuk bayi ✅ 5. Breast pump 6. Cooler beg untuk simpan susu yang dipam (terutama ibu yang bekerja)  7. Bekas simpanan susu perah @ storage bottle  8. Nursing bra  9. Nursing pad ✅ 10. Termos ✖️ ❤️KEPERLUAN TIDUR ❤️ 1. Set tilam (1) 2. Selimut kecil ✅ 3. Baby cot @ katil bayi  4. Kelambu ✖️ 5.tungku baby ✅ ❤️UNTUK IBU❤️ 1. Set selepas bersalin atau set semasa berpantang ✖️ 2. Bengkung  3. Baju sejuk ✅ 4. Tungku moden ✖️ 5. Selipar ✅ 6. Kain batik ✅ 7. Pad (extra besar dan panjang)✅ 8. 3 pasang stokin tebal ✅ 9. Sebotol minyak urut ✖️ ❤️KELENGKAPAN LAIN BABY❤️  1. Stroller  2. Car seat ✅ 3. Baby carrier  4. Diapers bag ----------------------------------------------- ❤️BEG HOSPITAL IBU 1. Buku rawatan merah  2. Kad pengenalan  3. Baju/tshirt  4. Kain batik  5. Tudung  6. Stokin  7. Baju dalam/ seluar dalam  8. Tuala muka  9. Peralatan mandi  10. Tuala mandi  11. Bedak, sikat.  12. Maternity pad, pad biasa, breastpad 13. Baju sejuk, selipar, beg plastik kotor 14. Minyak angin  15. Beg pakaian, getah rambut  ❤️BEG HOSPITAL BABY 1. Pampers saiz new born  2. Baju siang dan malam (panjang)  3. Seluar siang dan malam (panjang)  4. Mitten & booties  5. Bedung  6. Barut  7. Topi 8. Selimut  9. Tuala mandi baby  10. Tuala muka 11. Tisu basah  12. Keperluan barangan mandi baby  13. Bedak, baby lotion, baby oil  14. Vicks  15. Minyak telon 16. Napkin 17. Diaper bag