Kurang hb dalam badan

Smalam sya cek hb masa nak buat buku pink, lpastu hb sya 7-9 jer, nurse & doktor mmbebel sbb darah kurang sangat. Lpstu doktor ada bagi ubat zincofer ambik 2 biji shari, pagi & malam. Lpastu sya ambik ubat tu makan, sya pun muntah, apa yg sya makan semua keluar, sya Cuba makan time nak tidur, OK tp bila bngun bagi muntah merah2. Hb sya sgt kurang, harap2 bby & sya sihat selalu, skrg tengah usaha nak naikkan hb , anyone ada tak yg mcm saya? Hmm rasa sedih pun ada tengok hb mnurun sgt, harap2 next week check-up hb naiklah normal. #firstbaby #pregnancy #8week5day

39 Balas

saya macam sis gak , asyik muntah makan obimin dan zincofer ,last sekali dr tukar iberet , saya ambil 2 biji before tidur dalam 2 minggu mencanak naik hb , so my third pregnancy terus ambil iberet 2 biji before tidur hihi

3y ago

owh sis mkn mlm je, sya mkn pagi 2 mlm 2