Keguguran Berulang

Slm..hi nk tny..ada x sni mummy yg bplgmn gugur 6x..tp kandungan selepas tu berjaya?saya kerap kguguran kantung kosong.. ada seorang ank..dr dh ambil drh..tp xjumpa punca..cuma dr ad syak..chromosome defect..

2 Balas

klu ggur bawah 12w mmg sbb chromosome defect. lepas gugur disarankan jarak 6 bulan sblm cuba hamil semula. smntra mencuba utk hamil kena jaga pemakanan suami isteri, aktif sukan, kawal penyakit klu ada.

Sis cuba try check dr side suami boleh hantar sample sperm kat makmal. kadang2 kite kena check dr du belah pihak.