Gerakkan / tendangan baby slow

Slm mommy. Sy baru msuk 27 week. Dua tiga hri rsa bby tendang slow . Pastu hrini sy demam… bby gerak cuma dia xtndng kuat mcm selalu.Ad sesspa pglmn x 😭 #firstmom

2 Balas

bawah 28w masih dlm kategori normal. selagi awak masih rasa gerakan baby awak, mean okay. incase insting awak rasa tak kena terus ke klinik swasta utk scan lihat condition baby awak. xde masalah pon utk scan kerap. kalau ke hospital takut x dilayan je. kalau 28w keatas wajib cukup 10x gerakan dlm masa 12j. 9am-9pm. kalau gerakan xcukup yes kena pergi hospital segera.

8mo ago

cara kira mcm ni. gap utk satu tendangan baby adalah 20-30minit. contoh start 9am ke 9.30am ada tendangan baby tu kira satu. ambik tendangan baby yg paling awak rasa kuat. next tendangan pula ambik antara jam 9.30 ke pukul 10am. dan seterusnya

bawah 28w tak perlu risau sgt ttg gerakan bayi. as long as ada bergerak, ok. mungkin sbb awk pun demam, jadi tenaga kurang.