anak 1tahun 2bulan kurang beri respon dan belum bercakap

slm ada siapa2 ada pnglmn mcm ni? anak kdg2 respon bila kita pggl nama dia tp selalunya dia buat hal sendiri la bila kita panggil dan masih belum bercakap umur 1 tahun 2 bulan..saya perlu risau ke? #firstparent

1 Balas

ank dah blh sebut mama papa x..cube tarik perhatian dia bg ape2 sambil pnggil.bnykkan bercakap..bercerita..tunjuk..menyanyi.tp blm terlambat ajar dr skarang.kdg budak2 ni kita pnggil bnyk kali bila dia dh tgk tp mcm x menarik minat dia so dia jd mcm boring..dia pn bt hal sndri.blh bt aktiviti..ajak dia baca buku..bg conteng2.bnykkan jgk dedah kan ank dgn dunia luar..klau ada taman biar dia teroka..main2