Keluar air warna putih jernih

Skrng nk masuk 27weeks tpi mlm tadi pkl 2 rasa mcm basah je kain batik dkt paha pun kita boleh rasa meleleh rasa air turun bila check wrna putih biasa ja tapi tak la byk sampai basah semua , sempat la basah kain tu . Tu air apa eh ? Risau pulak yg pasti bkn air kencing😭#firstmom

6 Balas

kdg ketuban leaking, saya nk brsalin jadi gitu, misi suruh pakai pad, tapi saya tak tahu pad saya basah ke tak, last2 pakai spnder je, hehe, mmg dia kluar sikit2, mcm setompok gitu, lps kencing sllu kluar. Ni mmg sya dah nk bersalin, esok tu msuk LB trus kena pecah ketuban.

saya ada discharged juga macam air, pergi appt hospital haritu doc ada ambil sample hantar ke lab, doc pesan kalau ada turun air jernih, bila lap pun dia still mengalir and keluar, boleh jadi waterbag leaking, so kena pergi PAC terus, jangan tunggu.

Klu sis yakin bukan kencing, mungkin air ketuban leaking. Ada org air ketuban x kluar sekaligus, ada yg kluar sikit2 mcm leaking tu. utk kepastian better sis pergi klinik bgtau dr nk check air ketuban ok ke x. Hrp semua ok jugala

5mo ago

Ada juga sis tp premature baby la sis

kalau xde bau air ketuban , cuba berjalan dalam sejam kalau keluar lagi bermakna air ketuban awk bocor kena pegi pac terus

pakai pantiliner, kalau keluar lagi, terus ke PAC. doktor boleh check kalau tu air ketuban atau bukan.

5mo ago

Haah pakai tapi dia keluar time berdiri / berjalan je , time baring ada jugak tpi jarang

Kalau takde bau kencing itu air ketuban tu awak. Air ketuban leaking tu. Pergi PAC cepat yaaaa