milk booster

skrg sy hamil 7bulan..boleh ke sy ambik supplemt utk bnyak kn susu bdn..sy risau nnti brsalin xda susu bdn tok bby..atau ke ambik lepas brsalin? #AnakPertama?

1 Balas

Relaks momy.. Slow2 sja.. Lps brsalin nnt pun air susu bdn akn kluar slow2,jgn expect hari prtama susu dh kluar mncurah2.. yg kna kita praktik kn dulu cara mnyusu kn & pelekapan mulut baby yg betul ke payudara.. Sbb air susu byk pun klu kita kurang mahir cara bg ank breasfeed, sama juga..nnt stress.. Bila stress produksi susu blh berkurangan.. So kita kna focus belajar basic cara mnyusu kn, sbb air susu akn sntiasa kluar selagi ada rangsangan hisapan bby ke payudara, jd mommy x perlu risau 😊

4y ago

Yaa klu ada masa free blh join group *happy breasfeeding malaysia* dkt fb.. Byk the info pasal breastfeeding 🥰☺️