stopkn bf

Skrg sy hamil 6week nk mntk tips stopkn susu bdn utk ank sy yg dh 3 thn. Susu botol pn dia mnm. Ada ap2 petua boleh kongsi. Tq

40 Balas

Saya dulu letak minyak angin kat luar nipple.. Dia nak susu ada bau terus xjadi .. sebab nya umur klu 3 tahun tu bukan nak susu sgt nak ngempeng je 😆

Kalau saya .kasih biar saja .kalau mcm ank mahu myusu bdn .saya cpt2 buatkn dia susu botol .saya kasi bhnti ank sya myusu bdn dri umur dia 2thun3bulan

Cuba sis letak gincu warna merah...n ckp berdarah sbb luka... Xpom ltk sirap ... Or ubt gg ... Mcm kakak sy .. dye letak tu.. trus ank jd geli n xnak

Saya guna mcm2 cara nk wean off, tp yg berkesan dkt ank saya bila letak colgate dekat nipple.. Tp still ad drama air mata la.. Kesian jugak. Huhu

Anak saya stop sendiri , cukup 2thun Kebetulan preg pula Try sembang dgn anak sis , ckp abg/kakak dah besar Abg/kakak minum botol jela ye ?

Sis letak bawang putih dekat nipples..saya anak buat mcm tu..dalam seminggu dua dia terus stop sebab x suka bau bawang😂

Sy letak lemon jaa trus dia kata tak sedap masam.. Alhamdulillah dipermudahkn proses wean off.. Terus automatik pndai tdur sndiri..

Saya bagi tengok anak video tentang susu seorang wanita di operate. Pastu dia ngeri dan tak berani nak bf saya lg.. 😂

cari btg rajawali ke bakawali ker ltak dkt puting Kmudian dia akn rasa phit dia xkn hisap lg smpai ble2..

Tips sy ignore bila dia mintak. Ckp adik dh besar. Nnt lama2 dia stop sendiri. Dua2 anak sy buat mcmtu