stopkn bf

Skrg sy hamil 6week nk mntk tips stopkn susu bdn utk ank sy yg dh 3 thn. Susu botol pn dia mnm. Ada ap2 petua boleh kongsi. Tq

37 Balas

Sy truk sirap ros...sy tunjuk smbil 😭😭😭kata atek mama darah.... lama2 dia sendiri x nk,mmg x smpi hati..tp sy risau..klu adik dia dh keluar..dia xnk bg adik dia lak nyusu..dia ingt kng dia y punya sorang😅

Ank sy masa stop bf stahun3bulan sbb pregnt.. Masa nk stopkn dia.. sy avoid dr baring dpn dia bila dia nk susu cpt2 bg susu botol.. Mlm pon sama.. Bila dia dh sdap susu botol susu bdn pon dia sndri yg xnk..

sya tu hri letak kopi kc air sikit bru letak d susu . kc ttup pkai tu plastik buah yg tips tu sis . bila dia nmpk , dia geli nk susu sbb hitam . cara ni sja anak sya stop 🤣 buat smpai 3 hri bgitu

2 minggu sebelum tu sy bgtau anak sy, tkboleh minum susu dah. dah besar, then dia minum kadang2 dahtu mcm makin kerap minum. sy letak kuah rojak kat puting, terus stop. dia cakap pedas 😅😂

Sy bgtau kt anak nenen Ummi luka ada darah..klu adik hisap nti putus..klu adik nak nenen..nti adik beli ubat utk Ummi ya.. setiap kali dia nak..mst ulang ayat yg sm

Klau mlm ,bgun bncuh susu jika dia nk mnyusu,,wktu siang pon same ,,klu die nk myusu bdn,cpt2 buat kn susu botol..lma2 die xmntk da susu bdn...

kalau sy letak minyak kayu putih kat susu tu lepastu biar dia rasa.. ambil masa 3hari saja anak sy berhenti minum susu badan sy, dia tak mau sdh hehehhe...

Saya dulu letak minyak angin kat luar nipple.. Dia nak susu ada bau terus xjadi .. sebab nya umur klu 3 tahun tu bukan nak susu sgt nak ngempeng je 😆

Kalau saya .kasih biar saja .kalau mcm ank mahu myusu bdn .saya cpt2 buatkn dia susu botol .saya kasi bhnti ank sya myusu bdn dri umur dia 2thun3bulan

Cuba sis letak gincu warna merah...n ckp berdarah sbb luka... Xpom ltk sirap ... Or ubt gg ... Mcm kakak sy .. dye letak tu.. trus ank jd geli n xnak