berapa lama?

Skrg ni still berpantang..almost a month...jahitan pun da xde then kulit pun da cantum...agak2 berapa lama utk sembuh sepenuhnya?i mean utk mmbuang air besar secara cangkung?skrg ni masih mmbuang secara berdiri lgi sbb takot kulit terbukak...ada chance ke kulit utk terbukak if cangkung?

1 Balas

Selalunya dalam masa 2,3 minggu memang jahitan tu dah sembuh (dengan penjagaan yang betul). Biasalah awal-awal ni memang paranoid. Kalau tak yakin boleh je tunggu sampai 2 bulan. Terpulang pada sis.

4y ago

Takkan terbuka balik bila dah bercantum. Jangan risau sis.