saya 9w sekarang .. takpe ke tak makan ubat new obimin tu . belum check up dkt kk lgi.

skrg just makan folic asid shj. perlu ke ambil obimin tu? ke tunggu nurse yg bagi

5 Balas

Saya pun mengandung 9 minggu.. saya mkn folic acid je sementara tggu nk buat buku pink kat KK ... folic acid tu doktor klinik swasta yg bg masa sy nk confirm kn yg sy dah betul2 pregnant..

sepanjang tggu appointment kk, saya makan asid folik yang saya beli sendiri. dah dapat appointment kk, dorang kasi obimin, baru saya stop folik asid yang saya beli tu

saya nurse bagi obimin pastu nurse tanya ada makan supplement apa apa ke saya ckp saya makan iberet nurse terus kata tkpa continue yg tu je laa

boleh tunggu dlu nurse bgi x pe. 1st trimester mkn folic acid pun dh ckup.

sy makan folic acid je..😊

1y ago

Folic asid yg berapa mg sis