saya baru bersalin tengah berpantang dah 23 hari

Skrg kaki saya berlenguh dah betis sakit ...ada ta mcm saya ini

2 Balas

Mungkin masuk angin.. Sy lepas brsalin dulu mcm ni, betis & lutut rasa lenguh sgt smpai mcm x blh bdiri, or dr bediri x blh duduk rsa bgetar lutut. 😅 Lepas mak urut kn kaki bru rasa ok sikit & klu blh jg pijak lantai sejuk2.. Guna stokin atau selipar rumah..

4y ago

Tp klu dh rsa mkin teruk better jumpa nurse atau doc.. Sbb symptom awal deep vein thrombosis mcm tu juga, sakit betis, krem kaki, sakit dada, sukar bnafas.. Kalau ada mcm tu better ke klinik..

masuk angin tu